dimarts, 20 d’abril del 2010

Eyjafjallajokull en erupció

L’erupció del volcà, de nom impronunciable Eyjafjallajokull, ha estat notícia aquestes últimes setmanes.

Sols una erupció de qualsevol volcà provoca una gran expectació, però en aquest cas, el volcà tenia situat al seu cràter un glaciar, el sisè més gran d’Islàndia, situat a 160Km de la capital, Reykjavik. La seva erupció ha desfet grans masses de gel, causant inundacions en diversos terrioris del sud d’Islàndia a causa del desgel de la neu en contacte amb el magma. Prèviament a l’erupció, les autoritats van evacuar unes 800 persones.
A part de les repercusions a la mateixa illa, també hi ha hagut diverses conceqüències de caire internacional, ja que degut a les cendres generades no sols han col·lapsat l'illa, sinó que el tràfic aeri ha quedat paralitzat des del dia 17 d’abril, el dia de l’erupció. L'Associació del Transport Aeri Internacional (IATA) ha estimat que les aerolínies de tot el món perdran al dia uns 148 milions d'euros durant la interrupció del trànsit aeri.

Us recomano que visiteu aquest enllaç (gràcies Eva!) amb una imatges molt impressionants sobre el volcà.

També us recomano llegir l’experiència personal del grup “Desafío Extremo” de la cadena televisiva Cuatro® , que van trobar-se inesperadament enmig l’embolic.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors