El que ens sembla inversemblant en la novel•la de Michael Crichton, duta a la gran pantalla per Steven Spielberg, ara ja no és tan llunyà. En la història, gràcies a l’DNA de dinosaure que es troba en la sang dels mosquit de l’època del Juràssic, aconsegueixen “criar” dinosaures reemplaçant el DNA d’un ou d’estruç pel dels dinosaures, actualment hem arribat a punt similar, però en lloc de dinosaures, bacteris."Un equip de científics d’Estats Units, aconsegueixen replicar el genoma d’un bacteri en un hoste. Segons l’article de ‘Science’, s’espera que es pugui usar aquest mètode per estudiar maquinària biològica i crear bacteris dissenyades per resoldre problemes ambientals i d’energia".
El biòleg i empresari nord-americà Craig Venter va anunciar fa tres anys que es disposava a crear vida artificial en un laboratori i ahir, tot i els incrèduls, va presentar en societat els resultats: un autèntic bacteri sintètic, és a dir, fabricat per l’home.
En l’article es reprodueix la creació d’una cèl·lula d’un bacteri a través d’un genoma sintetitzat químicament. Relacionat amb això, creació d’un cromosoma d’un bacteri i la trasnferència d’aquest dins un altre bacteri relacionat, el qual el seu DNA natiu queda reemplaçat.
Concretament, En l’article es presenta el disseny, la síntesi i el munatge d’un genoma d’un bacteri (,08 Mbp- Mycoplasma mycoides JCVI-syn1.0) a patir de la digitalització de l’ informació de la seqüència del genoma i el transplantament d’aquet en una nova cèl·lula receptora (Mycoplasma capricolum) per crear noves cèl·lules de Mycoplasma. D’aquesta manera, l’DNA de les cèl•lules correspon sols a les seqüències de DNA sintètic, incloent-hi les seqüències “watermark” i altres gens i seqüències dissenyades segons les mutacions que s’han adquirit en el procés de creació. Les noves cèl·lules, amb és tenen la capacitat d’auto- replicació contínua.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada