dimarts, 3 d’agost del 2010

"UdGoogle"

La Universitat de Girona (UdG) és una de les primeres universitats espanyoles en oferir a la seva comunitat universitària –estudiants, personal docent i investigador, i d’administració i serveis- l’aplicació “Google Apps Education Edition” per a ensenyament superior, una innovadora plataforma d’eines de comunicació i col·laboració.

Aquest nou servei tecnològicament avançat, que serà operatiu a partir del proper curs 2010-2011, és fruit d’un acord signat entre la Universitat de Girona i Google, que posarà a disposició de la comunitat universitària noves eines per a comunicar-se i treballar de forma conjunta, sense el cost i la complexitat que comportaria el manteniment del maquinari i el programari d’unes instal·lacions in situ.

Dos dels elements clau per a la creació i la transmissió del coneixement, una de les principals missions de la Universitat, són la fluïdesa dels fluxos informatius i el treball cooperatiu entre els agents implicats. La implementació d’aquestes noves eines afavoriran, facilitaran i promouran aquestes accions.

Entre els serveis i les utilitats que es contemplen aquesta aplicació, destaquen:

L’oferta d’una millor eina de correu electrònic, amb prestacions complementàries com un gestor de calendari (Google Calendar), un gestor de textos, fulls de càlcul, presentacions, etc (Google Docs), i un xat (Google Talk).



Un nou canal de vídeo privat per a pràctiques docents i de recerca, amb garantia de privadesa i seguretat, accessible en tot moment, des de qualsevol lloc, i amb qualsevol sistema operatiu. En aquest nou canal s’hi inclouran les pràctiques clíniques de la Facultat de Medicina i les pràctiques judicials de la Facultat de Dret.

Posar a l’abast d’investigadors i lectors d’arreu del món els fons bibliogràfics de la Universitat de Girona, sobretot aquells no es no es troben en altres biblioteques, a través del projecte Google Books.

Font: Diari de Girona

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors