dimecres, 3 de març del 2010

El sistema operatiu de Google: Chrome OS



Si ja el navegador Google Chrome us va fascinar, ara Google aposta per un Sistema Operatiu: Google Chrome OS.

La introducció del Chrome OS canvia l’idea tradicional que tenim de sistema operatiu. Aquest, casa amb la tecnología 2.0, fent que el nou sistema operatiu estigui on-line. Només d’encendre el nostre ordinador, tindrem totes les aplicacions necessàries dins el nostre navegador, sense necessitat del Disc Dur.
Amb una sola aplicació (el navegador web) es podran realitzar totes les tasques més populars: visitar pàgines web, escoltar música, veure vídeos, treballs amb ofimàtica, xatejar, connectar-se a xarxes socials o enviar correus electrònics.


Els directius de Google, en la presentació del seu nou sistema, el passat mes de juliol, asseguren que “estan creant un Sistema Operatiu fonamental, simple i segur, però que alhora sigui ràpid i lleuger, que tardi pocs segons en arrencar”.

Google Chrome OS és un sistema realitzat a base de codi obert (GNU/Linux), que tracta de mantenir la filosofia que sempre ha caracteritzat a Google: mantenir les dades en servidors externs i no ens els ordinadors personals. D’aquesta manera, es pretén millorar així el dany d’arxius i fins i tot la filtració de virus, ja que la majoria de sistemes operatius no tenien en compte l’ús d’internet permanent en el qual ens trobem.

Ideal i pensat per netbooks, el podrem començar a gaudir a partir del segon semestre d'enguany.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors