dimarts, 4 de maig del 2010

Dones capdavanteres en pautes per la gestió ambiental de l’aigua



Avui, dimarts 4 de maig, ha tingut lloc la Jornada “Medi ambient i societat: pautes per a la gestió ambiental”, centrada en temes relacionats amb la contaminació de les aigües, les seves implicacions a nivell social i la gestió dels recursos hídrics. Específicament, s'ha fet esment en el risc que suposa la presència de contaminants orgànics, de microcistines o de bacteris en les aigües, com aquests afecten les propietats organolèptiques i els principals sistemes de sanejament emprats. La gestió de les aigües és un tema de preocupació creixent a diferents àmbits, des del consumidor, als gestors, polítics i investigadors. Aquesta preocupació està relacionada fonamentalment amb la qualitat i disponibilitat de l’aigua, sobretot en zones amb recursos limitats.Finalment, van comentar-se les mesures de control químic i toxicològic que es duen a terme en cada tipus d’aigua d’acord amb les normatives vigents que regeixen la gestió i la qualitat de les aigües de consum i ambientals.

Ha estat una jornada de caràcter obert i participatiu, amb l’objectiu de promoure l’intercanvi d’idees entre tots els assistents (investigadors, gestors de l’aigua, empresaris o consumidors).


Aquesta jornada s’ha dut a terme gràcies a la participació activa de Dones d’Avui, una entitat que treballa per a aconseguir la igualtat i l’equitat entre homes i dones en tots els àmbits, és a dir, en el familiar, el professional i el social, sobretot entre els joves, ja que són garantia de transformació de la nostra societat. És per aquesta raó que un dels objectius d’aquesta Jornada és promocionar la participació activa de dones investigadores i gestores, que tenen un paper clau, però sovint minoritari, en l’impuls i el desenvolupament de la recerca en el nostre país. Per tant, les comunicacions orals aniran a càrrec d’aquest col·lectiu i es pretén potenciar el seu protagonisme, reconèixer el seu esforç i la qualitat del seu treball. De fet, totes les ponents eren dones.

També han col·laborat la Societat Catalana de Química (Institut d'estudis Catalans) , i l'Institut Català de dones.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors